תפסנו את חבורת תל שיפון , דאדו, יהודה, עופר ורביב לשיחת מורשת, לא על ימיהם בצבא ובמילואים, על המורשת של כרם תל שיפון...

"כרם תל שיפון היא כרם מיוחדת", מספר דאדו, "ראשית היא יושבת בשטחי אש וכשהקיבוץ החליט ללכת על השטח הספיציפי הזה – הביטו בהם כמו משוגעים – מה הסיבה שדווקא החליטו ללכת על השטח הזה שנמצא בשטח האש והאימונים… אי אפשר קצת ימינה או שמאלה, אולי צפונה או דרומה, דווקא פה?!"

"דאדו מחייך כשהוא מספר את סיפור הכרם,

 "הכרם לא נבחרה סתם, כשהחליטו לנטוע את הכרם – הם חיפשו את חלקת האדמה האולטימטיבית, אדמה שהקמל שלה הוא הטוב ביותר" (העשבייה המשובחת, היכן שיש נביטה של מגוון עשיר של עשבייה מינרלית) – הקמל נמצא מתחת לעשבייה הרגילה ואינו בולט לעין שאינה יודעת לאתר אותה, אז איך בכל זאת מוצאים את האדמה הזו – דווקא זו"?!

"חברי הקיבוץ וחקלאי האזור, ינקו חקלאות מהיום הראשון להיוולדם, כל  אגרונום ידע להסתכל על אדמה ולזהות את הפוטנציאל שלה, במקרה של כרם תל שיפון  החקלאים עקבו אחר ההמלטות של העדרים שרועים סביב הקיבוץ"

"בדרך כלל המקום שבו הפרה בוחרת להמליט הוא המקום שיש בו את הקמל הטוב ביותר", מוסיף עופר, האגרונום שבחבורה, כך נבחרה כרם תל שיפון,  – ושם, למרגלות התל, תל שיפון שתלו את כרם תל שיפון – שם, היכן שהפרה בוחרת להמליט – זוהי האדמה הפוריה ביותר שתתן לה ולעגל שלה את כל מה שהעגל  צריך."

היום, היקב בטיפולו המסור של יוסף היינן של יקב תל שיפון, החיבור לאדמה הוא בדיוק הסיפור שמספר גם יוסף היינן, יוסף מדגיש ומספר שלא רק האדמה מעשירה את טעמי היין שהוא עומל עליו אלא אחד הסממנים הבולטים של הכרם שלנו הוא טעם האקליפטוס בענבים…. ליד הכרם נטועים במלוא הדרם – עצי אקליפטוס כך שהכרם לאורך השנה מקבלת את טעמי האקליפטוס ואבקניו, 

לסיור ומפגש יין עם יוסף היינן או טיול פיקניק בכרם מוזמנים לפה