
היקב הוקם ב2009 ע"י חברי קיבוץ אורטל, שהבינו את הפוטנציאל הגלום באדמת הגולן הסובבת את הקיבוץ ושטחיה החקלאיים והאפשרות לייצר יין אזורי. ב2020 חברו יחד 3 יזמים, אנשי עסקים, יוצאי צבא וחברים טובים שאדמת הגולן שזורה בסיפור חייהם וחברותם, שהבינו שאת דרכו של יקב אורטל חייבים להמשיך, למרות קשיים ומהמורות שבהם נתקל הקיבוץ החליטו שלושת החברים הטובים להמשיך ולממש את החלום של היקב האזורי שנרקם עוד ב- 2009.
למרות ש2020 איתגרה מאוד את המשק הישראלי והכלכלה העולמית, החליטה החבורה להגשים חזון ישראלי, תעשייתי, חקלאי, ציוני, איכותי ברמת הגולן, וזהו המשך ישיר ומתבקש של סיפור חייהם,
עופר, רביב ודדו החליטו לתת ביטוי לאהבה שלהם לארץ ישראל ובפרט לרמת הגולן דרך מימוש והגשמה של עשייה ייננית.
היקב ממוקם בקיבוץ אורטל, בלב החלק הצפוני של רמת הגולן, מיקום היקב מיוחד במינו שכן היקב יושב בין כרמיו, בין הקברנה פרנק והסובניון בלאן ומול היקב ניצב תל שיפון ונוף הרי הגעש עוצר הנשימה.
המיקום של היקב ושל כרמיו, שגובהו 915 מטר מעל פני הים, מושלם לענבים שלנו, האדמה, יחד עם אקלים ייחודי הכולל את החורף הקר מאוד והקיץ החם והיבש, יחד עם טווחי טמפרטורה משמעותיים בין היום והלילה מעניקים ומבטיחים התבגרות איטית ועדינה לענבים שלנו,
אדמת היקב שעשירה במינרליות ויודעת לתת מנעד של טעמים לענבי הגפן ,מאפשרת את הטעם הייחודי של יקב תל שיפון.
שילוב שני אלמנטים חשובים אלו, האקלים והאדמה הוולקנית, יחד עם צוות יין המטפל באופן אישי בכרמיו מביא את הטעם שאנחנו, ביקב תל שיפון, שואפים אליו.
דדו, רביב ועופר מייצרים 50,000 בקבוקי יין בשנה, חלקם זניים וחלקם נרקחו לממסך,
זני הענבים של היקב הם סוביניון בלאן, שרדונה, קברנה פרנק, קברנה סוביניון, סירה ומרלו.
הענבים המשמשים את היקב ומטופלים כולם על ידי צוות ייצור היין המסור בניצוחו של יוסף סידון שעבורו, זהו סולו ראשון כיינן מוביל.