היקב הוקם ב2009 ע"י חברי קיבוץ אורטל, שהבינו את הפוטנציאל הגלום באדמת הגולן הסובבת את הקיבוץ ושטחיה החקלאיים והאפשרות לייצר יין אזורי. ב2020 חברו יחד 4 יזמים, אנשי עסקים, יוצאי צבא וחברים טובים שאדמת הגולן שזורה בסיפור חייהם וחברותם, שהבינו שאת דרכו של יקב אורטל חייבים להמשיך, למרות קשיים ומהמורות שבהם נתקל הקיבוץ החליטו ארבעת החברים הטובים להמשיך ולממש את החלום של היקב האזורי שנרקם לא עוד ב2009.

למרות ש2020 איתגרה מאוד את המשק הישראלי והכלכלה העולמית, החליטה החבורה להגשים חזון ישראלי, תעשייתי, חקלאי, ציוני, איכותי ברמת הגולן וזהו המשך ישיר ומתבקש של סיפור חייהם,

יהודה, עופר, רביב ודאדו החליטו לתת ביטוי לאהבה שלהם לארץ ישראל ובפרט לרמת הגולן דרך מימוש והגשמה של עשייה ייננית.

היקב ממוקם בקיבוץ אורטל, בלב החלק הצפוני של רמת הגולן, מיקום היקב מיוחד במינו שכן היקב יושב בין כרמיו, בין הקברנה פרנק והסובניון בלאן ומול היקב ניצב תל שיפון ונוף הרי הגעש עוצר הנשימה.

המיקום של היקב ושל כרמיו, שגובהו 915 מטר מעל פני הים, מושלם לענבים שלנו,

האדמה יחד עם אקלים ייחודי הכולל את החורף הקר מאוד והקיץ החם והיבש, יחד עם טווחי טמפרטורה משמעותיים בין היום והלילה מעניקים ומבטיחים התבגרות איטית ועדינה לענבים שלנו,

אדמת היקב שעשירה במינרליות ויודעת לתת מנעד של טעמים לענבי הגפן ,מאפשרת את הטעם הייחודיי של יקב תל שיפון.

שילוב שני אלמנטים חשובים אלו, האקלים והאדמה הוולקנית, יחד עם צוות יין המטפל באופן אישי בכרמיו מביא את הטעם שאנחנו, ביקב תל שיפון, שואפים אליו.

דאדו, רביב, יהודה ועופר מייצרים 50,000 בקבוקי יין בשנה, חלקם זניים וחלקם בלנדים,

זני הענבים של היקב הם סוביניון בלאן, שרדונה, קברנה פרנק, קברנה סוביניון, סירה ומרלו.

הענבים המשמשים את היקב ומטופלים כולם על ידי צוות ייצור היין המסור בניצוחו של יוסף סידון שעבורו, זהו סולו ראשון כיינן מוביל.